II Međunarodna studentska konferencija, FISEC 2016.

index

U periodu od 18. do. 22. maja 2016. godine u zgradi Studentskog kulturnog centra u Beogradu, održana je druga međunarodna studentska koferencija koje je na jednom mestu okupila veliki broj studenata i stručnjaka kako iz prirodnih, tako iz društvenih nauka, prvenstveno iz oblasti: zaštite životne sredine, hemije, biologije, arhitekture, građevinarstva, prostornog planiranja, šumarstva, poljoprivrede, geografije, fizike i dr.

Motiv koferencije jeste promocija interdisciplinarne nauke o zaštiti životne sredine, kao i podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine.

Naučni program je obuhvatao interaktivna predavanja studenata i eminentnih stručnjaka, izlaganje radova, a takođe u sklopu programa održane su i radionice. Novina u odnosu na prvu koferenciju koja je održana u Novom Sadu 2014.godine jeste rešavanje studije slučaja. Cilj studije slučaja bio je da se povežu mladi iz različitih oblasti kako bi zajedno došli do optimalnog rešenja zadatog problema. Na taj način učesnicima je omogućeno da se upoznaju sa izazovima koji se svakodnevno javljaju u praksi i steknu nova iskustva.

Član Sekcije studenata prostornog planiranja Milica Ružić, bila je učesnik ove konferencije gde je prezentovala rad pod nazivom THE ROLE OF LiDAR TECHNOLOGY IN PLANNING AND MAGAMENT  OF FORESTS. Autori navedenog rada su: Tanasković S., Ružić M., i Jelovac A.

U radu su ukratko predstavljeni:

  1. Značaj šuma i šumskog zemljišta;
  2. Pritisci koji se javljaju na šumska područja i šumske ekosisteme na globalnom nivou;
  3. Šta je LiDAR tehnologija?
  4. Na koji način možemo primeniti ovu tehnologiju da bi smo unapredili sistem planiranja i upravljanja šumama.

O samoj koferenciji, organizatorima, učesnicima, detaljima radionica, studiji slučaja i radovima, više možete pročitati na:

     radionice

 

 

 

 

 

 

poslednji dan

 

 

 

 

 

 

13245411_1403211973311444_3007016491527611427_n